Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 14 januari 10.48

13 januari 23.03, Mord/dråp, Luleå

Villabrand, en person avliden. Ej identifierad. En man gripen misstänkt för Mord och Mordbrand. Utredning pågår.

Polis larmades till en adress i Luleå kommun med anledning av ett brinnande hus. Under släckningsarbetet anträffades en avliden person inomhus. Den avlidna personen är ännu inte identifierad, men det mesta pekar på att det är en man. En man i 30-årsåldern greps i anslutning till huset som misstänkt för Mord och Mordbrand. Brottsplatsen kommer att spärras av för teknisk undersökning så snart det är möjligt, eftersom släckningsarbete pågår. 

Polisen kommer att hålla förhör, genomföra en teknisk undersökning samt analys av information för att försöka fastställa ett händelseförlopp. Tills vidare kommer inga andra uppgifter att lämnas med tanke på att utredningen precis påbörjats. 

Uppdatering 14 januari 2023 klockan 10:48:

Den gripne mannen har förhörts och därefter har åklagare beslutat att anhålla honom.

Utredningsarbetet fortgår under söndagen med bland annat förhör. En teknisk undersökning av platsen planeras också att genomföras under dagen.

Ärendet leds av åklagare. Det finns inga fler uppgifter att lämna i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.