Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 15 januari 09.10

15 januari 06.57, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

19:06, rån, Göteborg: Två pojkar i 15-årsåldern blir avtvingade sina jackor i närheten av Serneke Arena, Kviberg, och polis larmas. Enligt uppgift ska ett större gäng maskerade ynglingar ha tagit jackorna med hot om våld. Ingen person har kommit till fysisk skada. Under tiden som larmoperatören pratar med målsägande, återlämnas en av jackorna. Polispatruller söker i området och kontrollerar ett stort antal ungdomar. Någon misstänkt gärningsperson kan dock inte identifieras. En anmälan gällande rån upprättas.

02:15, stöld genom inbrott, Trollhättan: Polisen larmas om ett pågående inbrott i ett vindsutrymme i ett flerfamiljshus i Sylte. Inringaren hör ljud och ser ljus från ficklampor. En patrull åker till adressen, och på vinden påträffas en misstänkt person. En husrannsakan genomförs i en lägenhet, där vissa beslag görs. Fyra personer – en kvinna i 40-årsåldern och tre män i 30-årsåldern – grips på platsen.

03:38, trafikolycka, Mellerud: På E45 kör en lastbil med släp av vägen, släpet välter. Ingen person uppges ha kommit till fysisk skada. Lastbilen blockerar större delen av vägbanan och det är helt stopp i trafiken. Samtidigt är det dålig sikt och mycket snö på platsen. Tungbärgare beställs, men framkörningstiden är lång. Köerna har växt sig långa under tiden. Olyckan bedöms ha inträffat på grund av kraftiga vindbyar, det finns ingen misstanke om brott.

Klockan 09:08, uppdatering: E45 beräknas vara avstängd till eftermiddagen. Man inväntar ytterligare en tungbärgare, som är på väg norrifrån. Väderläget är besvärligt och framkörningen beräknas ta omkring 90 minuter.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.