Sök
Stäng Meny

15 januari 07.26, Övrigt, Örebro län

Under natten och morgonen har det snöat ymnigt på sina håll – vilket i regel påverkar trafiken och vägbanorna.

Framkomligheten kan vara begränsad beroende på vilken väg du kör på. Polisen vill uppmana bilister som ger sig ut i trafiken att göra sitt yttersta för att skapa en säker trafikmiljö, både för dig själv och för andra. Ta inga ogenomtänkta beslut så som hastiga omkörningar.
Se till att ta det extra lugnt, anpassa hastigheten efter rådande väglag. Upplys dig själv och läs på hur vädret ter sig, temperatur i luft och vägyta, vindstyrka och hur mycket nederbörd som har fallit. Gör detta innan du ger dig i väg. Mobilanvändning i trafiken är förbjudet enligt lag.

Utrusta gärna ditt fordon med varma kläder, startkablar, snöborste, snöskyffel/spade, ficklampa och reflexväst. Kontrollera även lampor, att du har frystålig spolarvätska och att däcken är godkända och körbara.

Skulle olyckan vara framme finns det en del saker att tänka på:

• Du är skyldig att respektera hur polisen dirigerar trafiken och eventuell avspärrning.
• Lyssna på räddningstjänstens och polisens direktiv och råd.
• Stanna bara om du tror att du kan bidra med något vid en eventuell trafikolycka. Är det redan folk på plats, kan du köra vidare – såvida du inte har specialistkunskaper inom läkarvård.
• Parkera din egen bil så säkert som möjligt. Se till att du inte själv riskerar att bli påkörd eller stoppar upp trafiken.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.