Sök
Stäng Meny

15 januari 10.14, Trafikbrott, Örebro

Trafikkontroll vid USÖ

Under söndagen, den 14 januari, stod ett antal patruller från polisens trafiksektion och kontrollerade hastigheten på Södra Grev Rosengatan i Örebro.

Södra Grev Rosengatan går förbi USÖ och det är sedan tidigare känt att bilister inte följer de trafikregler som finns där. Främst handlar det om att bilister inte håller hastigheten. Det är 30 kilometer i timmen som är lagstadgad hastighet utefter aktuell sträcka.

Patrullerna var på plats mellan klockan 13.00 och 19.00. Det rådde vinterväglag, snöade till och från och det var halt. Under den tid som kontrollen genomfördes var det 50 bilister som rapporterades för att ha kört för fort. Två av dem blev av med körkortet och den högsta uppmätta hastigheten var 65 kilometer i timmen.

Det genomfördes dessutom en flygande inspektion av ett fordon samt att några bilister bötfälldes för felaktig belysning eller ej förankrad last.

Anledningen till att polisen gör trafikkontroller utefter den här sträckan är att det är många oskyddade trafikanter i området så som sjuka, äldre och barn.

Läs mer om polisens trafikarbete genom att följa nedan länk.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.