Sök
Stäng Meny

15 januari 19.30, Trafikolycka, vilt, Västerbottens län

Västerbotten, flera viltolyckor och renpåkörningar

Flera olyckor har inträffat under måndagseftermiddagen och kvällen. Följande olyckor har rapporterats till polisen.

Kl 13:09, E12 Tallbacken i Vindeln. En död och en skadad ren har hittats vid vägen. Ingen inblandad trafikant har anmälts olyckan till polisen.

Kl 16:05, riksväg 92 väster om Åsele. En lastbil har kolliderat med en ren. Renen är död, inga personskador. Samebyn informeras.

Kl 16:25, E12 Karonsbo, söder om Lycksele. En bilist har kolliderat med en ren. Inga personskador, oklart hur det gått för renen som lämnat platsen. Samebyn informeras.

Kl 16:37, några kilometer norr om Sävar, Umeå. En bilist har kolliderat med en ren. Inga personskador, renen sprang vidare till skogs.  Samebyn informeras.

Kl 16:38, länsväg 363 Rödånäs, Umeå. En bilist har kolliderat med en älg. Föraren förs till sjukvården. Älgen är död. Eftersöksjägare kallas ut för att flytta på djuret.

Kl 17:17, Bygdsiljum, Skellefteå. En bilist har kolliderat med en älg. Inga personskador, oklart hur det gått för älgen som lämnat platsen.

Eftersöksjägare kallas ut för att spåra och kontrollera djuret.

Kl 17:22, länsväg 353 strax söder om Vänjaurträsk, Lycksele. En bilist har kolliderat med en älg. Inga personskador, älgen har lämnat platsen.

En eftersöksjägare åker till platsen för att spåra och kontrollera älgen.

Kl 17:40, länsväg 364 Burträsk, Skellefteå. En bilist har kolliderat med ett rådjur. Inga personskador, oklart hur det gått för djuret.

En eftersöksjägare kallas ut till platsen.

Kl 18:14, länsväg 814 Klutmark, Skellefteå. En bilist har kolliderat med ett rådjur. Inga personskador. Oklart hur det gått för djuret.

Eftersöksjägare kallas ut.

Kl 18:18, Överboda, Umeå. En bilist har kolliderat med ett rådjur. Inga personskador, oklart hur det gått för djuret som lämnat platsen.

Eftersöksjägare kallas ut för att spåra och kontrollera djuret.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.