Sök
Stäng Meny

16 januari 07.17, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:33 Brand, Jokkmokk
Polis beordras till Herrevägen i Jokkmokk med anledning av brand i en parkerad personbil. En anmälan om brand utan misstanke om brott ska upprättas. Bilen märks upp med polisband i väntan på bärgning.

23:50 Trafikbrott, Boden
En ordningsbot (böter) utfärdas till en förare på länsväg 356, Prästholmen, på grund av att skatten för fordonet inte är betald.

00:03 Brand, Haparanda
Polis beordras till ett trapphus i Haparanda centrum med anledning av att något har brunnit, det uppges vara en askhög i trapphuset. En anmälan om skadegörelse ska upprättas.

00:20 Stöld av fordon, Haparanda
Samtal inkommer från finsk polis som följer efter en bil cirka en mil från Haparanda. Bilens förare hade inte stannat när finsk polis skulle stoppa och kontrollera den. Förföljandet avbryts och svensk polis beordras ut. Bilen åker i diket norr om Kukkola. De fyra personerna som färdades i bilen kontrolleras och de får skjuts från platsen. Ärendet utreds som tillgrepp av fortskaffningsmedel. Kontakt tas med fordonsägaren och en anmälan ska upprättas.

04:11 Trafikbrott, Boden
En ordningsbot utfärdas till en förare på riksväg 97 i Sävast som använt handhållen mobiltelefon under färd.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

En viltolycka på länsväg 374 vid Asplövberget, Älvsbyn kommun, har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.