Sök
Stäng Meny

16 januari 16.52, Övrigt, Östergötlands län

Pressuppkoppling rörande att åtals väcks rörande försök till sprängning

Inbjudan till digital pressuppkoppling:

Åtal väcks i ärende om försök till sprängning i Linköping

Åklagaren planerar att väcka åtal i morgon den 17 januari i ett mål där två män, hemmahörande i Stockholm, misstänks för försök till grov allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om explosiva och brandfarliga varor i Linköping. Polis och åklagare bjuder in till digital pressuppkoppling. 

Händelsen ägde rum på Järdalavägen i Linköping den 24 september förra året. En fullbordad sprängning ägde rum den 26 september på samma adress. Utredningen om den pågår och kommer inte att kommenteras i nuläget.

 Tid för pressuppkopplingen

Pressuppkopplingen äger rum onsdag 17 januari kl. 11 och beräknas pågå i cirka en halvtimme.

 Anmäl dig

För att delta skickar du ett mejl med deltagarens namn, kontaktuppgifter och organisation/mediehus till media.ost@polisen.se senast klockan 10.00 den 17 januari. Uppkopplingsuppgifter lämnas sedan till den som anmält sig.

 

Medverkande

Statsåklagare Helene Gestrin

 Från Polismyndigheten:

Magnus Roodla, chef för polisens avdelning för grova brott i Linköping

Ann-Christine Rehnström, lokalpolisområdeschef i Linköping

Åklagaren presenterar åtalet och polisen berättar om utredningen. Det kommer finnas möjlighet att göra enskilda telefonintervjuer efter att pressuppkopplingen är avslutad.

 

 

Olle Älveroth
Presstalesperson
Polismyndigheten
Region Öst

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.