Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 17 januari 12.49

17 januari 12.39, Åldringsbrott, Örebro

Det kommer in flera samtal till polisen om misstänkta åldringsbrott.

Under förmiddagen inkommer samtal till polisens ledningscentral om att det förekommit flera så kallade åldringsbrott/ bedrägerier i Örebro, under dagen och igår.

Flera utsatta är äldre och dessa har blivit kontaktade/ fått besök i hemmet av människor som uppgett sig komma från olika företag och verksamheter. I samband med besöken har olika metoder vidtagits för att lura till sig bankkort och koder.

Var vaksam med vem som kontaktar dig i hemmet, känner man inte personen, har man inte beställt någon tjänst eller liknade överväg noga innan man släpper in en okänd person i ditt hem.

Angående bankkort eller koder finns ingen seriös aktör på marknaden, bank eller kreditbolag, som kommer efterfråga en sådan sak, därför ska du aldrig logga in på Bank-Id eller lämna ut er kod till någon obehörig. 

Läs i bifogade länkar om hur du kan skydda dig mot brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.