Sök
Stäng Meny

17 januari 20.15, Bedrägeri, Nynäshamn

En man ringer en kvinna i 90-årsåldern och och uppger att han ringer från "banken".

Det är i nuläget oklart om kvinnan har blivit av med några pengar. Kortet är spärrat och en anmälan rubricerad bedrägeri har upprättats.

Exempel på andra bedrägerier eller försök till bedrägeri under kvällen
Under kvällen har flera personer – majoriteten flesta kvinnor i 90-årsåldern – blivit utsatta för bedrägerier eller bedrägeriförsökt i region Stockholm.

– I Solna ringer en man och utger sig för att vara polis. Han säger till kvinnan att hon kommer bli utsatt för ett inbrott och vill därför veta om hon har några värdesaker i hemmet. Rubricering: försök till bedrägeri

– I Södertälje ringer en man från "Postkodlotteriet" till en kvinna i 90-årsåldern. Han kommer hem till henne och hämtar bankkortet men han får inte den rätta koden. Rubricering: försök till bedrägeri.

– I Södertälje ringer en man från "ett vaktbolag" och säger att kvinnan kommer bli utsatt för ett inbrott i natt. Polisen pratar lugnande med kvinnan och åker till hennes bostad för att upprätta en anmälan. Rubricering: försök till bedrägeri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.