Sök
Stäng Meny

18 januari 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan är ett urval av nattens händelser.

00:37, Borås, vårdslöshet i trafik m.m.
En personbil stals under kvällen igår i Ulricehamn. Bilen hade en GPS som visade var bilen befann sig. Polis fick syn på aktuellt fordon och gjorde ett försök att stoppa bilen i Gånghester i Borås, men föraren valde att inte stanna. Polisen följde efter bilen och gjorde åtskilliga försök att stoppa den. Till slut körde personbilen in i en trädgård i Fritsla där färden tog slut. Personen flydde från platsen till fots men kunde senare fångas in av polis. Personen, en man i 35-årsåldern, kom att misstänkas för tillgrepp av fortskaffningsmedel, vårdslöshet i trafik, ej stannat på polismans tecken, grovt rattfylleri samt olovlig körning. Ingen person skadades i samband med händelsen.

23:33, Göteborg, brott mot knivlagen m.m.
En polispatrull kontrollerade tre personer i Landala. Vid kontrollen visade det sig att en av personerna, en man i 35-årsåldern, hade en kniv bland sina tillhörigheter, och delgavs därför misstanke om brott mot knivlagen. En annan person i sällskapet misstänktes för narkotikabrott eget bruk då personen, en man i 25-årsåldern, misstänktes vara påverkad av narkotika.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.