Sök
Stäng Meny

18 januari 21.39, Åldringsbrott, Strängnäs

Tjuvar stal från äldre kvinna i Strängnäs

20:00 Polisen fick ett samtal från en inringare som anmälde ett åldringsbrott i Ulvhäll Strängnäs.

En kvinna hade fått ett samtal som uppgavs komma från ett telefonbolag. Gärningsmannen påstod att någon hade beställt telefoner i kvinnans namn.

Dock  uppger den misstänkta gärningsmannen och ytterligare en påhittad person från en bank att de ska hjälpa kvinnan att säkra sina tillgångar.

En man ringde sedan på brottsoffrets dörr och uppgav sig komma från ett säkerhetsbolag för att hämta kvinnans värdesaker. Detta lyckades efter övertalning. Ingen person skadades fysiskt.

Det kan inte nog understrykas hur viktigt det är att veta att ingen bank hämtar vare sig bankkort eller värdesaker hemma hos någon privatperson. Det kommer helt enkelt aldrig att ske.

Polisen upprättade en anmälan om bedrägeri och har gjort förhör med en mycket upprörd och ledsen målsägare som bedragits av tjuvar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.