Sök
Stäng Meny

20 januari 11.50, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

En person har omhändertagits för fylleri.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:13 Trafikolycka, Boden
Polis åker till Drottninggatan/Sveavägen i Boden med anledning av en trafikolycka med två personbilar. Enligt initiala uppgifter har en bil åkt in i den andra bakifrån och två personer klagar på nacksmärta. Misstanke uppstår om att ena föraren är påverkad av alkohol och provtagning utförs. Föraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för grovt rattfylleri och anmälan ska upprättas.

23:54 Försök till mord, Boden
Polis beordras till en adress i centrala Boden med anledning av bråk mellan grannar. En man i 60-årsåldern grips misstänkt för att med tillhyggen ha skadat en annan man. Den skadade mannen, som är i 55-årsåldern, förs till sjukvård med ambulans. Skadorna bedöms initialt vara allvarliga, mannen kan förhöras av polis senare. Den gripne mannen är misstänkt för försök till mord och han är anhållen efter beslut av åklagare.

00:29 Misshandel, Gällivare
Polis beordras till ett uteställe i centrala Gällivare med anledning av en stökig kvinna. Enligt initiala uppgifter har kvinnan sparkat en ordningsvakt samt kastat en brinnande marschall så stearin stänkt på två personer. Kvinnan omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). En anmälan gällande misshandel och skadegörelse tas upp.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.