Sök
Stäng Meny

20 januari 12.15, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Sammanfattning natt

22:49 Skadegörelse genom brand, Uddevalla
Polis larmades till Järvstigen i Uddevalla där flera bilar satts i brand. Tre bilar hade skadats när polis och räddningstjänst anlände platsen. Uppgifter till polisen gör gällande att flera killar setts springa ifrån platsen i samband med att branden startade. Ingen gripen i nuläget. Anmälan är upptagen av polispatrull.

00:14 Stöld, Skövde
Polis larmades om en pågående dieselstöld på Energivägen i Skövde. Gärningspersoner ska ha försökt stjäla diesel ur en tank på adressen. En anmälare ska ha sett gärningsmännen i en videokamera. När polispatrull anlände platsen hade gärningsmännen lämnat platsen. Information till polispatrullen angav att två mörkklädda personer setts springa från platsen. Polispatrullen hittade dock tydliga spår i snön och började följa fotspåren. Spåren som gick på södra sidan av värmeverket. Spåren ledde inte till att gärningsmännen kunde hittas.
Polis hittade en bil som tros tillhöra gärningsmännen den var dock tom och beslut togs om att den skulle flyttas. När en polisman satt i bilen och gjorde sig redo att flytta den öppnades dörren och en misstänkt gärningsman som inte uppmärksammat polismannen försökte på så vis sätta sig i knät på Polismannen. Misstänkt som kunde säkras var en man i 45-årsåldern.

00:39 Grov misshandel, Orust
Polis kallades till Svanesund där en kvinna blev knivskuren i handen av en man. Polis kunde gripa mannen som är i 30-årsåldern. Kvinnan som är i 45-årsåldern skadades lindrigt i handen. Kvinnan fördes till sjukhus och mannen till polisens arrest. Anmälan om grov misshandel och grovt brott mot knivlagen upprättades.

02:01 Mordbrand, Göteborg
Polis kallades till Emigrantvägen 20 med anledning av en brand i en lastbil. En man i 40-årsåldern som befunnit sig vid lastbilen andades in rök och skadades, han är förd med ambulans till sjukhus för vård. Polis har upprättat en anmälan om mordbrand. Polisen ska genomföra en teknisk undersökning av lastbilen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.