Sök
Stäng Meny

22 januari 07.03, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

17:33, grovt rån m m, Göteborg
Polis larmas om ett rån i centrala Göteborg. Två pojkar i 15-årsåldern uppges ha blivit förföljda av tre jämnåriga gärningsmän som ska ha hotat målsägande med knivliknande föremål och tvingat ned dem i ett källarutrymme. Där har de blivit misshandlade och rånade på bland annat kläder och hörlurar. Polis har sökt i området och genomfört initiala utredningsåtgärder. Ingen misstänkt gärningsperson påträffas. En anmälan gällande grovt rån, grovt övergrepp i rättssak, olaga frihetsberövande samt grovt olaga hot upprättas.

22:04, grovt rån m m, Härryda
Polisen får larm om att en minderårig yngling blivit rånad och knivskuren ombord på en buss i Mölnlycke. Målsägande har skador på ben, bakhuvud och händer. En jämnårig yngling, som försökt avstyra händelsen, har skärskador på ett finger. I båda fallen uppges skadorna vara av lindrigare karaktär.
Gärningspersonerna uppges ha varit tre till antalet, två män och en kvinna, där männen ska ha varit drivande. De har tagit målsägandes märkeskeps och lämnat bussen vid hållplats Råda Portar. Polis har sökt i området, bland annat med hund, men utan att påträffa någon misstänkt. Flera vittnen till händelsen har hörts och en brottsplatsundersökning har genomförts i bussen. En anmälan om grovt rån, olaga hot samt misshandel har upprättats.

22:27, vårdslöshet i trafik, Göteborg
Vid Olskroksmotet krockar en polisbil och en mindre plogbil. En polisman avförs med ambulans till sjukhus för kontroll, skadorna beskrivs som lindriga. Även plogbilsföraren skadas lindrigt, bland annat har han ont i ett knä, och är inte i behov av sjukhusvård. En anmälan gällande vårdslöshet i trafik upprättas, med båda förarna uppsatta som målsägande. Utredningen får visa om någon av dem kan anses vållande.

01:02, inbrott, Partille
Ett vaktbolag larmar polis om ett inbrott i en eventlokal. I en övervakningskamera kan väktare se hur en man länsar en bar på flaskor. Visa spår säkras på platsen men ingen misstänkt gärningsman påträffas. En anmälan om stöld genom inbrott skrivs.

02:08, inbrottsförsök, Borås
Ett vaktbolag får larm om ett pågående inbrott i en guldbutik i centrala Borås och kontaktar polis. Flera patruller rycker ut till platsen. Vid entrén finns glaskross, men gärningspersonerna har inte lyckats ta sig in i butiken. Polisen söker i området, bland annat med hundpatrull. På grund av nederbörden har hunden dock svårt att få upp ett spår. Ingen misstänkt påträffas. En anmälan om försök till stöld genom inbrott upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.