Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 25 januari 09.45

25 januari 03.40, Olaga hot, Göteborg

Olaga hot

Polis fick uppgifter om att flera personer rörde sig vid flera bilar på en parkering på Fiskhamnen i Göteborg. Polispatruller åkte till platsen och kunde stoppa två bilar med fyra personer i området. En av bilarna stoppades efter ett kortare förföljande. Samtliga fyra personer hämtades in till förhör. Av de personer som hämtats in till förhör finns personer som kan koppas till den kriminella nätverksmiljön i Göteborg. 

Polis har spärrat av delar av Fiskhamnen för att söka i området. Vi ska skapa oss en bild av vad personerna gjorde där och se om något gömts i området eller runt dessa bilar. En anmälan om olaga hot har upprättats. Polis har identifierat en målsägare.   

Polisens nationella bombgrupp har varit med och sökt i området, avspärrningarna är nu hävda och sökarbetet är avslutat. 

09:42 Uppdatering 
De fyra personer som hämtats till förhör i samband med händelsen har släppt efter förhören, enligt beslut av åklagare. Polis arbetar vidare med utredningsåtgärder i utredningen om olaga hot. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.