Sök
Stäng Meny

25 januari 12.27, Rattfylleri, Örebro

Polispatrull har stoppat en misstänkt påverkad bilist.

Polispatrull profilerar och stoppar en bilist i södra delarna av Örebro. Föraren, en man i 25-årsålden påvisar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Beslut om provtagning beslutas och analys får utvisa om misstanke kvarstår. Under kontrollen framkommer också att mannen saknar behörighet att framföra körkortspliktigt fordon, mannen saknar körkort.

Polispatrull har även genomfört en husrannsakan i det fordon misstänkt framförde, inget av intresse för att leda förundersökning anträffades under husrannsakan. Fordonsnyckel tillhörande bilen omhändertogs enligt polislagens 24§, detta för att förhindra fortsatt misstänkt brottslig färd. Mannen misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika samt olovlig körning.

I fordonet som passagerare satt en kvinnan i 18-årsåldern, kvinnan uppträdde också påverkat under kontrollen varpå beslut om kroppsbesiktning beslutades även på henne. Analys av provtagningen får utvisa om hon gjort sig skyldig till brottet narkotikabrott genom eget bruk vilket är rubricering på den polisanmälan hon är uppsatt i som misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.