Sök
Stäng Meny

25 januari 17.30, Åldringsbrott, Mölndal

En kvinna i 70-årsåldern kontaktar polis och uppger att hon har blivit utsatt för ett bedrägeri.

Kvinnan blev under dagen uppringd av en person som utgav sig för att jobba för ett finansieringsbolag och som hävdade att kvinnan stod som borgenär i en låneansökan. Eftersom kvinnan inte kände till någon låneansökan, kopplades hon till "kundtjänst" där hon ombads identifiera sig via sitt bank-id. Därefter förmåddes hon föra över en större summa pengar. 

Bedragaren hävdade vidare att man fått information från polisen om att kvinnan riskerade att råka ut för inbrott, och att representanter från kvinnans försäkringsbolag därför skulle komma hem till henne för att dokumentera hennes värdesaker. Under samtalets gång dök två män i 25-årsåldern upp vid kvinnans dörr och tog med sig smycken till ett betydande värde, under förespegling att föremålen skulle fotograferas. 

Polisen har under kvällen varit hemma hos kvinnan för att inhämta uppgifter och säkra eventuella spår efter gärningsmännen. En anmälan om grovt bedrägeri har upprättats.  

Information om hur du kan skydda dig mot bedrägerier, hittar du på polisen.se/bedrageri

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.