Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 26 januari 15.14

26 januari 14.11, Brand, Örebro

SOS har beordrat ut resurser till en misstänkt brand i Ladugårdsängen

Räddningstjänsten har lokaliserat branden till vindsvåningen i ett flerfamiljshus och just nu pågår släckningsarbete på platsen. 

Polisen kommer initialt att bistå räddningstjänsten, inhämta information och utreda hur branden har uppstått och om det kan ligga någon brottsmisstanke bakom.

Uppdatering 14.31: Rökdykare är insatta, det ska vara en konsterad brand i ett vindsförråd med kraftig rökutveckling som följd. Bostadshuset är inte utrymt. I nuläget bedöms det vara en låg spridningsrisk. 

Uppdatering 14.57: Utrymning av de översta lägenhetsplanen har påbörjats. Det brinner fortsatt på platsen, med rökutveckling från taket.

Uppdatering 15.13: Släckningsarbete pågår fortsatt i två vindsförråd, prognosen är satt till en timme. Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

Uppdatering 16.24: En förundersökning gällande mordbrand kommer skrivas. Detta för att det för nuvarande råder oklara omständigheter om vad som har orsakat branden. En teknisk undersökning kommer genomföras. 

Rättelse: Rättsläget är mordbrand.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.