Sök
Stäng Meny

03 januari 07.56, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:31 Rattfylleri, Skellefteå
Polis stoppar och kontrollerar ett fordon i Skellefteå. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 20-årsåldern, är påverkad av narkotika och provtagning utförs. I bilen anträffas misstänkt narkotika och hembränd alkohol. Föraren misstänks för rattfylleri, ringa narkotikabrott, eget bruk samt innehav, samt för brott mot alkohollagen. Anmälan ska upprättas och körkortet omhändertas. I bilen färdas två passagerare, två män i 20-25-årsåldern. Även de misstänks för ringa narkotikabrott, innehav.

00:54 Försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel, Umeå
Polis beordras till Holmsund med anledning av att tre personer försöker stjäla en bil. De tre personerna är tonårspojkar under 18 år. Polis kontaktar deras vårdnadshavare. En anmälan gällande försök till stöld av fortskaffningsmedel ska upprättas.

Under natten har en kvinna i Storuman kommun gripits. Hon misstänks ha misshandlat en man hon har en relation med. Kvinnan är anhållen efter beslut av åklagare.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.