Sök
Stäng Meny

04 januari 08.10, Brand, Örebro

Fastigheten folkkungagatan 16 i Örebro utsatt för ett brandattentat.

Räddningstjänsten larmades til fastigheten, som är ett äldre enplans trähus, där en inringare upptäckt rökutveckling inifrån huset.

Då räddningstjänsten anlände upptäckte de att någon kastat in något brandfarligt genom en ruta som vetter mot gatan. Det är týdligt att det brunnit men elden hade självslocknat. Det finns inte några bostäder i aktuell fastighet som ägs av Örebrobostäder.

Den polispatrull som beordrades till platsen träffade på ett vittne som kl 07:24 upptäckte hålet i fönsterutan men då syntes ingen rökutveckling. Polisen är mycket angelägen om att få in uppgifter om någon gjort iakttagelser under natten före eller i anslutning till klockslaget kl 07:24.

En förundersökning gällande mordbrand har inletts. Polisens kriminaltekniker är på plats och genomför en brottsplatsundersökning.

Den som tror sig ha uppgifter att lämna i ärendet ombeds ringa 114 14 och ange tips efter talsvaret, så kommer personen/personerna ifråga att bli kontaktade.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.