Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 05 januari 18.38

05 januari 13.30, Farligt föremål, misstänkt, Järfälla

Föremål kastas in i en butik.

Någon eller några personer kastar in ett föremål i en butik i Jakobsberg och lämnar sedan platsen. 
Föremålet kan inte avfärdas som ofarligt och polisen spärrar därför av och utrymmer den galleria som butiken ligger i. Polisen inleder även en förundersökning om försök till grov allmänfarlig ödeläggelse.
Inga personsskador har uppstått och de materiella skadorna är ytterst begränsade. Ingen misstänkt gärningsman har gripits. 

Uppdatering kl 17:25
I skrivande stund kvarstår avspärrningarna då polisens tekniker genomför en teknisk undersökning av brottsplatsen. 
Det misstänkta farliga föremålet är ofarligt i det tillstånd det befinner sig nu, men polisens bedömning är fortsatt att det hade kunnat orsakat skada och den initiala rubriceringen om försök till grov allmänfarlig ödeläggelse ligger därför kvar tills vidare. 
För svar på frågor om föremålet var funktionsdugligt eller inte vid brottstillfället, eller föremålets beståndsdelar krävs en mer ingående undersökning och analys. Detta kommer inte att ske idag.  

Uppdatering kl 18:37
Händelsen rubriceras nu som försök till mord och försök till grov mordbrand.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.