Sök
Stäng Meny

07 januari 07.41, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser i länet

Rattfylleri, Borlänge
01.14. Patrull stoppar och kontrollerar en bilist i centrala Borlänge. Misstankar uppstår om att föraren, en man i 45-årsåldern, är påverkad av narkotika. Beslut om kroppsbesiktning fattas och mannen får följa med patrull flr ytterligare provtagningar. I nuläget gäller misstanken rattfylleri under påverkan av narkotika samt ringa narkotikabrott, eget bruk.

Rattfylleri, Falun
00.35. Ytterligare en bilist kontrolleras, denna gång en kvinna i 25-årsåldern, i Lasarettsområdet. Misstankar uppstår om att hon är påverkad av narkotika och beslut om kroppsbesiktning fattas. En anmälan om drograttfylleri och ringa narkotikabrott, eget bruk upprättas.

Missbruk av urkund, Falun
23.30. Två män i 25-årsåldern blir misstänkta för missbruk av urkund med anledning av att de har uppvisat felaktiga ID-handlingar. Med andra ord har de använt någon annans legitimationshandling och försökt utge sig för att vara några de inte är. En av ID-handlingarna har tagits i beslag.

Drograttfylleri, Älvdalen
01.23. Patrull stoppar och kontrollerar en bilist i Västermyckeläng med anledning av att föraren, en man i 40-årsåldern, uppträder påverkat. Beslut om kroppsbesiktning fattas och mannen får följa med patrullen för ytterligare provtagningar.

Brand, Leksand
05.43. En villa rökfylldes i Siljansnäs. Det ska inte ha uppkommit några personskador vid händelsen och patrullen har skrivit en anmälan om brand utan misstanke om brott. Branden uppges ha startat på vinden då murstocken spruckit.

Polisen har även hanterat ärenden av rutinkaraktär. Exempelvis viltolyckor, trafikkontroller, psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till någon anmälan. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.