Sök
Stäng Meny

07 januari 08.07, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

20:55 Mölndal, misshandel
Polisen får samtal om att en man i 20-årsåldern nyss blivit attackerad av två män utanför en livsmedelsbutik i centrala Lindome. Den ene ska ha varit beväpnad med kniv. Målsägande har blivit misshandlad, med bland annat en sprucken läpp som följd. Målsägande och gärningsmännen uppges inte känna varandra sedan tidigare. Eventuellt har misshandeln föranletts av ett bråk i en kö inne i livsmedelsbutiken. Polisen söker efter gärningsmännen i området, bland annat med hund. Med hjälp av en övervakningsfilm kan två misstänkta identifieras, och inne i en bostad – gömda under en säng – påträffas de. Båda männen, den ene i 35-årsåldern och den andre i 25-årsåldern, grips. En anmälan gällande misshandel och grovt brott mot knivlagen upprättas.

01:45 Munkedal, mordbrand
SOS larmas om en brand i en bostadsfastighet. Räddningstjänst, ambulans och polis rycker ut till platsen. Det är oklart om någon befinner sig inne i huset. Branden är fullt utvecklad och räddningstjänsten kan i det initiala skedet inte gå in i fastigheten. Brandorsaken är okänd och polisen har inlett en förundersökning med rubricering mordbrand. Avspärrningar har upprättats och en teknisk undersökning kommer att genomföras på platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.