Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 09 januari 10.20

08 januari 20.14, Djur, Västra Götalands län

Larm om bitande/attackerande hund i Kortedala Norra. Hunden har omhändertagits av polis.

Polis och ambulans larmas till hållplats Aprilgatan där en hund enligt SOS uppges attackera/bita barn. Hunden ska ha attackerat en liten pojke som uppskattas vara i 7-årsåldern. Hunden är lös och någon ägare ska inte vara känd. Det uppges att man försöker köra på hunden med bil för att förhindra ytterligare attacker från hunden.

Hunden ska befinna sig vid spårvagnsrälsen, allt enligt vittne. 

Kl 20.20: Polis på plats. Man finner det skadade barnet och får via vittnen uppgifter om var hunden kan befinna sig. En av flera patruller som anländer har med sig en "snara". Polis har genomfört omläggning av de skador som pojken har fått i avvaktan på ambulans som anländer strax därefter. Polisen försöker "ringa in" hunden med hjälp av fordon. Platsen spärras samtidigt av. Den skadade pojken har avförts till sjukhus, oklart skadeläge. Inga ytterligare personer med skador är i nuläget kända. 

Kl 20.45: Insatsen pågår. Hunden är fortfarande inte infångad. Ett flertal poliser har utrustats med sköldar och ska försöka närma sig hunden för ett omhändertagande.

Kl 20.55: En möjlig ägare har identifierats, han finns dock inte på plats. Polisen "fryser läget" och försöker nå ägaren. Hunden uppges ligga ner för tillfället och vara lugn. Det finns en hel del människor i närområdet att ta hänsyn till. 

Kl 21.10: Läget oförändrat. Flera gator i närområdet har spärrats av för att förhindra att det kommer in trafik i området för den pågående insatsen.

Kl 21.13: Hunden är under kontroll av polisen, ägaren är dock inte på plats. Trafiken och spårvagnstrafiken släpps åter på. Hunden förs troligen till djursjukhus för undersökning.  

Kl 21.25: Uppgifter kring pojkens skador via polis på sjukhuset, Pojken uppges ha fått kraftiga bitskador i höger arm. 

En förundersökning kommer att inledas, rubriceringen är inte fastslagen. När det gäller hundar gäller ett sk strikt ägaransvar. Vilken ras det är på hunden är inte heller fastställt. 

Uppdatering 20240109, klockan 09:40
Händelsen utreds som grovt vållande till kroppsskada. Ingen person har gripits eller delgivits misstanke i dagsläget. 

Uppdatering klockan 10:18
Gällande hunden ska den enligt uppgifter från igår kväll befinna sig på ett hundstall. Vad som kommer hända med hunden vet inte vi från polisens sida. Polismyndigheten fattar normalt sett inga beslut om avlivning, sådana beslut fattas av Länsstyrelsen. Frågor gällande detta hänvisas dit.

Polisen kommer framåt att arbeta vidare i ärendet genom att bland annat inhämta mer information, bland annat genom att hålla förhör.

Vi har inga nya uppdateringar gällande skadeläget på pojken i 7-årsåldern.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.