Sök
Stäng Meny

09 januari 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är i tjänst. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

21:45, Tibro, stöld
Två personer var i färd med att stjäla varor från en obemannad livsmedelsbutik i Hörnebo. Butiken var utrustad med en övervakningskamera som bevakades av personal. Personalen som noterat personerna på kameran larmade polisen, men gärningspersonerna hann lämna platsen kort därefter. De lämnade platsen i en personbil vars signalement kunde lämnas till polisen.

Fortsättning, 23:00
En polispatrull fick syn på aktuell personbil i Undenäs, Karlsborg. Polisen genomförde ett fordonsstopp, och två personer kontrollerades som stämde överens med stölden från butiken i Hörnebo. De tillgripna varorna kunde lämnas tillbaka till butiken, och de två personerna, en man i 30-årsåldern samt en kvinna i 40-årsåldern, misstänks för stöld. Mannen misstänks även för grov olovlig körning.

03:57, Herrljunga, trafikolycka
En plogbil körde av väg 181 i Herrljunga. Föraren av plogbilen fick vissa smärtor i ryggen och fördes till sjukhus med ambulans. Händelsen hanterades initialt som en trafikolycka utan misstanke om brott.

04:51, Ale, trafikolycka
Föraren av en saltbil såg under sitt arbetspass en personbil som kört av vägen vid Kilanda kyrka. Föraren av personbilen, en man i 25-årsåldern, satt vid tillfället kvar i bilen men utan allvarliga skador. Polis tillkallades, och på plats uppstod misstanke om brott beträffande mannen. Han medtogs för provtagning.

Våld i nära relation
En kvinna har blivit slängd i marken och sparkad av sin man i polisområde Skaraborg. Mannen han lämna bostaden innan polis kom till platsen. Han har inte gripits i dagsläget men misstänks för misshandel och olaga hot. Kvinnan klarade sig utan allvarligare skador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.