Fantombild på misstänkt våldtäktsman.

Förundersökningsledningen har idag beslutat att publicera en fantombild på den man som misstänks för våldtäkt på en kvinna utomhus i centrala Hedemora natten mellan den 13-14 juli.

Hedemora

I utredningen om våldtäkt i Hedemora natten mot den 14 juli är polisen fortfarande angelägen av komma i kontakt med personer som rört sig i området under den aktuella tiden eller andra personer som kan lämna upplysningar av brottet.

I utredningen har polisen biträtts av Nationella Operativa Avdelningen (NOA) med att rekonstruera gärningsmannens utseende, en så kallad fantom.

Gärningsmannen signalement är en man i 25-35 års ålder, normal längd och kroppsform. Mannen ska ha mörkt/svart bakåtkammat hår och en stor bred näsa. Han bar vid tillfället en mörk vinröd eller brun t-shirt, gympaskor i samma färg, ljusa jeans, ingen jacka. Mannen bar ett brett halsband/halskedja, typ Bismarck, i guld eller silver. Mannen talade svenska med brytning och offret gör bedömningen att gärningsmannen härstammar från Mellanöstern."

Den som tror sig veta vem mannen är ombedes kontakta polisen via telefon 114 14 eller via länken: https://polisen.se/kontakt/mejla-region-bergslagen/