Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Polisen efterlyser vittnesuppgifter gällande mord på Munkhättegatan/Serenadgatan

Torsdagen den 31 oktober 2019 vid 22-tiden blev en man ihjälskjuten i en bil på Munkhättegatan vid Serenadgatan i Malmö. Nu söker polisen i Malmö allmänhetens hjälp för att få in vittnesuppgifter från händelsen.

Blå BMW av modell M140i årsmodell 2016 +1

  • Blå BMW av modell M140i årsmodell 2016
    Blå BMW av modell M140i årsmodell 2016. Bild: Polisen
  • Blå BMW av modell M140i årsmodell 2016
    Blå BMW av modell M140i årsmodell 2016. Bild: Polisen
Bild /2

Den sista oktober sköts en 28-årig man till döds i en bil på Munkhättegatan vid Serenadgatan. I samband med skjutningen körde mannens bil över på motsatta körbana och in på en gräsmatta intill en busshållsplats. De misstänkta mördarna, som var minst två stycken, försvann från platsen i en blå BMW av modell M140i årsmodell 2016 (bild). Personerna körde inledningsvis på motsatta körbana söderut på Munkhättegatan och försvann mot Lindängen.

Kort efter mordet uppmärksammade en polispatrull en blå bil av märket BMW som körde i hög fart på Ringvägen i riktning från Lindängen mot Amiralsgatan i Malmö. Fordonet svängde vid Rosengårdsrondellen österut på Amiralsgatan i riktning mot Husie. Sedan är det oklart var bilen försvann. Dagen efter, den 1 november, framkom det att den blå bilen hade kört av vägen och tappat bakre stötfångaren i korsningen Kvarnbyvägen/Sallerupsvägen, sannolikt något som inträffat efter klockan 22 dagen innan. Bilen påträffades den 1 november i Särslövsområdet.

Fordonet som personerna flydde i tillgreps av två män genom hot om våld den 30 oktober vid 20-tiden på Thomsons väg, Rosengård.

Nu söker polisen allmänhetens iakttagelser i samband med biltillgreppet, mordet, när bilen tappade den bakre stötfångaren samt från Särslöv där bilen anträffades. Kanske finns det även film från händelsen?

Tips och upplysningar i ärendet lämnas till Polismyndigheten via telefon 114 14, kontaktformulär eller genom att vända sig till närmsta polisstation.

Till toppen