Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Alla fyra döda är identifierade

Den misstänkte gärningspersonen skulle utvisas till Uzbekistan. Polisen har identifierat de fyra döda, två är svenskar, en är brittisk medborgare och en belgisk. Det berättade polisen på en pressträff när de redogjorde för läget i det fortsatta arbetet

Den misstänkte gärningsman som greps i fredags kväll har ett beslut om utvisning till Uzbekistan. Den 23 februari 2017 fick polisen ärendet från Migrationsverket eftersom personen inte har hörsammat beslutet och själv resa ut eller inställt sig till Migrationsverket. Den 27 februari 2017 efterlyste Polismyndigheten personen.

– Han sökte uppehållstillstånd hösten 2014, på grund av sekretesskäl kan vi inte säga mer om det, säger Jan Evensson, biträdande kommenderingschef region Stockholm, som leder insatsen.

De fyra döda är identifierade

Bland de fyra döda personerna finns två utländska medborgare, en från Storbritannien och en från Belgien. De anhöriga är underrättade liksom ländernas ambassader.

– Med hänsyn till de anhöriga lämnas inga ytterligare uppgifter om de avlidnas identiteter, säger Jan Evensson.

Utredningen går framåt

Polisen arbetar med oförminskad styrka tillsammans med Säkerhetspolisen, andra länders polisorganisationer, Europol, Interpol och andra svenska myndigheter.

– Övriga polisregioner stödjer stockholmspolisen med cirka hundra ytterligare poliser, säger Jonas Hysing, kommenderingschef.

Polisen har hållit över 500 förhör sedan i fredag, många tillslag har gjorts och ett 70-tal digitala bevis har säkrats. En stor mängd tips kommer in från allmänheten som polisen fortsätter att analysera.

– Bevisningen mot den misstänkte 39-åringen har stärkts och utredningen går bra, säger Jan Evensson, säger Jan Evensson.

Även Säkerhetspolisen arbetar intensivt med sitt underrättelsearbete och kartläggningen av den misstänkte.
– Vi tittar bland annat på sociala medier, spanar och samarbetar med våra internationella samarbetspartner, säger Johan Olsson, operativ chef på Säkerhetspolisen.

Trygghetsskapande åtgärder pågår i hela landet

– Polisen förstärker i hela landet, och finns på platser där många människor samlas, som till exempel knutpunkter för kommunikationer. Det är en trygghetsskapande åtgärd, säger Jonas Hysing, kommenderingschef.

Se hela presskonferensen

Läs mer om det aktuella utlänningsärendet
 

Till toppen