Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Carina Persson ny regionpolischef i Syd

Rikspolischef Dan Eliasson har idag utnämnt Carina Persson till ny regionpolischef i region Syd.

Carina Persson, som i dag är tillförordnad regionpolischef i region Väst, har en lång och bred polisiär erfarenhet från olika chefsbefattningar inom polisen, bland annat som biträdande regionpolischef i Väst, chef för polisområde Storgöteborg, länskriminalpolisen och länsordningspolisen i dåvarande Polismyndigheten i Västra Götaland samt chef på Säpo i region Väst. Carina Persson har stor kunskap om såväl arbetet mot grov organiserad brottslighet och gängkriminalitet som samverkan med andra samhällsaktörer och frivilligorganisationer.

– Jag är mycket nöjd att Carina Persson, som förordats av en enig anställningsnämnd, tackat ja till uppdraget som regionpolischef i Region Syd. Carina har en lång och gedigen erfarenhet som chef inom Polismyndigheten. Carina har kunskap och erfarenhet från i princip alla verksamhetsområden inom polisen och hennes egenskaper möter väl de behov av ledarskap som regionen behöver. Med sin långa erfarenhet, kunskap och personlighet så kommer Carina Persson att bidra både till en framgångsrik polisverksamhet i regionen, arbetet i den nationella ledningsgruppen och polisens fortsatta utveckling, säger rikspolischef Dan Eliasson.

Carina Persson efterträder Klas Friberg som varit tillförordnad chef i region Syd sedan i januari. 

– Att få leda det brottsbekämpande arbetet i Syd är ett spännande uppdrag som jag verkligen ser fram mot. Jag ska bidra med det jag kan och den erfarenhet jag bär med mig. Jag har noggrant följt utvecklingen i Syd och kommer att arbeta vidare på den inslagna vägen för att komma till rätta med det grova, dödliga våldet och med att stärka vår utredningsverksamhet, säger Carina Persson.

– Det finns en stor kompetens och erfarenhet i region Syds ledningsgrupp och det är vi tillsammans med alla medarbetare som ska göra jobbet. Det ska ske i nära samverkan med våra arbetstagarorganisationer.

Klas Friberg återgår nu till sin ordinarie tjänst som regionpolischef i region Väst.

Under rekryteringen av en ny biträdande chef till region Väst fortsätter Erik Siverbo som tillförordnad biträdande regionpolischef i Väst.

Carina Persson är på en sedan länge planerad semester men kommer att finnas tillgänglig för media vid en pressträff på Rättscentrum i Malmö den 11 april klockan 13.00.

Till toppen