Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Carina Persson presenterade sig för region Syd

Den tillträdande regionpolischefen mötte media vid en pressträff på tisdagen.

Carina Persson, tillträdande chef för region Syd.

- Det har varit omvälvande dagar för Stockholm, och Sverige, där en del familjer har drabbats oerhört hårt. Men jag märker också att vi i Sverige står enade mot den här typen av händelser.

Carina Persson, som tillträder som chef i region Syd den 17 april, inledde sin första träff med medierna i Sydsverige med att skänka en tanke till de drabbade vid fredagens händelse i Stockholm.

Carina Persson kommer närmast från en tjänst som biträdande chef i region Väst. Hon har en bred polisiär erfarenhet från olika chefsbefattningar inom polisen och har bland annat stor kunskap om arbetet mot grov organiserad brottslighet och gängkriminalitet.

- Jag är glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda region Syd, men också ödmjuk inför de utmaningar regionen står inför. Jag har i princip alltid arbetat i region Väst och det ska bli särskilt roligt att få se polisverksamheten från ett annat väderstreck. I region Syd finns en positiv framåtanda och en vilja att utveckla verksamheten och det vill jag vara en del av.

Carina Persson efterträder Klas Friberg som varit tillförordnad chef i region Syd sedan i januari.

Till toppen