Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Dom mot rånare av telebutiker

Under hösten och vintern 2016 skedde flera rån och även grova stölder mot telefonbutiker i nordvästra Stockholm. Nu har tre män dömts för brotten och antalet rån mot aktuella butiker sjunkit markant.

– Efter att männen greps har antalet rån mot aktuella butiker sjunkit markant. Vårt fokus att sätta stopp på denna serie av grova brott i kombination med butikernas brottsförebyggande åtgärder har gett resultat, säger Daniel Mattsson vid lokalpolisområde Järva.

Polisen i lokalpolisområde Järva har lagt ner stora resurser tillsammans med andra enheter från polisen för att lösa denna seriebrottslighet där just rånen mot butiker uppvisade tydliga likheter i tillvägagångssätt.

I början av januari 2017 greps flera personer och senare häktades tre yngre män för inblandning i två av rånen som inträffade i Kista och Bålsta. Ett omfattande utredningsarbete har nu lett fram till att dessa tre unga män den 5 april dömdes i Solna tingsrätt för grovt rån och rån. De dömdes också att betala skadestånd till butikspersonalen som utsattes vid brottstillfällena.

Gärningsmännen är 18 till 20 år. En av dem dömdes för båda rånen, de andra två för inblandning i var sitt rån. Tillsammans med annan brottslighet blev domarna fängelse mellan 2 och 4,5 år.

Till toppen