Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Fler mängbrottsutredare vid Malmöpolisen

Nyanställda utredare förstärker arbetet med mängdbrott i polisområde Malmö.

I polisområde Malmö finns sex grupper som utreder så kallade mängdbrott. Nu har 18 civila utredare anställts för att förstärka arbetet.

- Vi ser med tillförsikt fram emot att man satsar på utredningsverksamheten och med den gedigna bakgrund de nyanställda har kommer de att tillföra väldigt mycket, säger Susanne Stridh som är chef för en av mängdbrottsgrupperna.

Mängdbrott är en benämning för brott som är vanligt förekommande, till exempel stölder, skadegörelse och misshandel, men också trafikbrott som olovlig körning och rattfylleribrott. Mängdbrottsgrupperna i Malmö utreder även brott som olaga hot, vissa typer av vapenbrott, narkotikabrott och rån.

- Det är verkligen variation på ärendena vilket gör det intressant och roligt att arbeta med mängdbrott, säger Emmeline Drefs som är utbildad kriminolog och en av de nya utredarna.

Mängdbrottsgrupperna är placerade vid Malmös två lokalpolisområden och utreder tillsammans alla ärenden i polisområdet.

- De nya utredarna är ett välkommet tillskott och ett led i arbetet med att förstärka utredningsverksamheten i Malmö. I förlängningen leder det till att fler medborgare får sina ärenden utredda, säger Erik Jansåker, lokalpolisområdeschef vid Malmö söder.

Läs mer om mängdbrott

Till toppen