Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Förhör med barn hanteras annorlunda 2017 än 1998

Polisen i Arvika har i media kritiserats för bland annat hantering av barnförhör i samband med Kevinfallet år 1998. Metoder och rutiner vid förhör med barn ser helt annorlunda ut år 2017 jämfört med 20 år bakåt i tiden.

Dagens Nyheter har i en artikelserie granskat bland annat polisens hantering av händelsen där fyraåriga pojken Kevin 1998 hittades avliden i Arvika i Värmland. I artiklarna kritiseras exempelvis polisens hantering av förhör med barn.

De vid den tiden ansvariga för förundersökningen av Kevins död valde att hantera utredningen på det sätt som man gjorde. År 2017 har metoder och arbetssätt utvecklats på ett sätt som inte går att jämföra med de som fanns 1998.

Polisen utvecklar och förfinar fortlöpande arbetsmetoder och rutiner för att ständigt kunna göra vårt bästa i arbetet med att förebygga brott och utreda de brott som trots förebyggande arbeta ändå begås, så att gärningsmännen kan ställas till svars och därmed ge de drabbade någon form av upprättelse.

Så här arbetar polisen med brott där barn är inblandade

Mats Nylén
Kommunikationschef
Polisregion Bergslagen

Till toppen