Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Förstärkningsvapen – en del i säkerhetsarbetet

Kommenderingar som statsbesök, officiella besök, allmänna sammankomster med mera ställer krav på hög säkerhet. Därför kan förstärkningsvapen ingå som en naturlig del av polisens utrustning.

– Om ett angrepp skulle ske måste vi ha möjlighet att snabbt avbryta ett hot eller en pågående våldshandling. Av den anledningen kommer en del poliser i många av våra kommenderingar att bära förstärkningsvapen, säger insatsledare Tomas Koppelman Hellgren vid Polisen region Stockholm.

Genom händelser i omvärlden har kunskapen och kompetensen kring hanteringen av grova våldsangrepp ökat inom polisen. Metoderna har utvecklats och utrustningen har kompletterats. Allt för att öka förmågan att arbeta förebyggande, brottsförhindrande och vid insatser.

– Att se en polis med automatvapen behöver inte innebära att hotbilden är hög, utan att vi strävar efter en hög beredskap och en hög insatskapacitet, säger Koppelman Hellgren.

Till toppen