Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Fyra gripna för bildelsstölder

Fyra män mellan 23 och 32 år gamla greps och anhölls under onsdagen misstänkta för grov stöld, alternativt grovt häleri, sedan de kopplats till två större beslag av bildelar.

De fyra greps efter ett tillslag söder om Malmö och kopplas också till ett tillslag som gjordes i början av året i de södra delarna av Skåne.

I Malmö har det sedan årets början upprättats 221 anmälningar om stölder av delar från totalt 244 personbilar. Även andra delar av Skåne och landet har drabbats av liknande stölder. Primärt har tjuvarna varit ute efter ratt och airbag på dyrare bilar som BMW och Mercedes, men även ett stort antal Volvoägare har blivit av med strålkastare.

Hur många bildelar som nu anträffats är ännu inte helt klarlagt och värdet på godset är också än så länge okänt, men det rör sig om många miljoner kronor.

- Ett stort arbete väntar nu i den fortsatta utredningen med att spåra var det beslagtagna godset kommer ifrån, säger kommissarie Håkan Persson som arbetar med ärendet.

 

Till toppen