Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Goda råd i påsktrafiken

Påskveckan brukar innebära intensiv trafik och polisen ökar därför bevakningen. På en vägsträcka i Gävleborgs län råder omkörningsförbud under de mest trafikerade tiderna. Var ute i god tid och undvik skärtorsdagen och annandagen om du kan.

På E4 mellan Gävle och Tönnebro är det ett mycket hårt tryck under påsken, eftersom många resenärer passerar här till och från fjällen. Trafiken koncentreras till ett fåtal timmar under skärtorsdagen och annandagen. För att undvika köer och minska risken för olyckor är det bra om du har möjlighet att resa andra dagar och tider. Tänk på att vara ute i god tid och planera din resa.

För att få en bättre flyt i trafiken och för att minska risken för olyckor har Polismyndigheten, i samverkan med Trafikverket, beslutat att införa omkörningsförbud under skärtorsdagen, från Gävle norra upp till Tönnebro. På annandag påsk råder omkörningsförbud samma sträcka söderut, från Tönnebro till Gävle norra. När omkörningsförbud råder och alla håller sig i samma körfält uppstår det inte samma trängsel och risken för olyckor minskar.

Erling Arvidsson berättar att omkörningsförbudet har provats i ett par år nu under påsken och att erfarenherna är goda.

– Trafiken på den här sträckan flyter på bra, även om det går långsammare. Tack vare omkörningsförbudet har vi inte haft några incidenter och det är det viktigast av allt. Vårt mål är att alla ska kunna färdas på ett tryggt och säkert sätt till sin slutdestination, säger Erling Arvidsson, gruppchef på Trafiksektionen, region Mitt.

Goda råd i påsktrafiken

Påsktrafiken innebär ökad trafik även på andra sträckor i landet. För att minska risken för trafikolyckor är det viktigt att hålla avstånd till bilen framför. Var ute i god tid och undvik skärtorsdagen och annandagen om du kan.

Tänk även på att:
- Det fortfarande kan råda vinterväglag
- Hålla hastighetsbegränsningarna
- Se till att alla sitter säkert i bilen.

Till toppen