Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Hårda straff för åldringsrånare

Gärningsmännen lurade sig in hos äldre kvinnor för att stjäla. Döms nu för flera brott.

Under sommaren och hösten 2016 sker flera åldringsbrott i Malmö, där gärningsmännen under falska förespeglingar lurar sig in till äldre kvinnor och stjäl bland annat smycken och pengar. Också i Blekinge och på andra orter i Skåne förekommer vid den här tiden ett antal åldringsbrott där tillvägagångssättet är det samma.

Ganska snart kan polisen identifiera de personer som misstänks ligga bakom de många brotten och i oktober grips de misstänka på bar gärning när de befinner sig hos en äldre kvinna i Malmö. De har sedan dess suttit häktade.

- Den här typen av utredning tar tid och en ordentlig utredning är också viktigt för målsägarna, som ofta känner sig väldigt kränkta, säger utredaren Elna Billing.

Under utredningen kan de misstänkta knytas till ett stort antal brott och den 36-åriga kvinna som pekas ut som drivande döms nu på femton av sexton åtalspunkter till fängelse i fyra år och sex månader. Två män, 42 och 37 år gamla, döms till vardera tre år och sex månaders fängelse. Ytterligare en man döms till villkorlig dom och samhällstjänst och en 30-årig kvinna döms till fängelse i ett år och åtta månader.

Till toppen