Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Intensivt arbete från polisen

Polisen har satt in alla tillgängliga resurser i arbetet med den händelse som inträffade i Stockholm under fredagseftermiddagen.

Polisregion Stockholm leder förundersökningen som startats med anledning av det inträffade. Arbetet sker i nära samverkan med polisens nationella operativa avdelning och övriga delar av polisen samt Säkerhetspolisen.

− Från Svensk polis sida och från Säkerhetspolisen kommer vi att göra allt som står i vår makt för att de som ligger bakom detta ska ställas till ansvar. Alla resurser ska läggas på detta ärende så att vi kan lösa detta fruktansvärda brott, säger rikspolischef Dan Eliasson.

Polisens nationella operativa avdelning har genomfört följande åtgärder:

  • En nationell särskild händelse startades omgående när polisen fick klart för sig vad som inträffat.
  • Polisens nationella specialresurser med nationella insatsstyrkan, nationella bombskyddet och helikopterstöd bistår i den operativa insats som pågår i Stockholm.
  • Polisen samverkar med Säkerhetspolisen för att skapa en nationell lägesbild, identifiera misstänkta samt samla underrättelser om olika möjliga scenarios.
  • Direktiv har skickats ut till samtliga polisregioner om skärpt bevakning och större polisiär synlighet i hela landet. Särskild bevakning görs vid platser som har en förhöjd hotbild.

− Vi är väl förberedda på en sådan här händelse och har övat för just denna typ av scenario, säger Mats Löfving, chef för polisens nationella operativa avdelning.

Polisen lämnar fortlöpande information om hur läget utvecklas i den operativa insatsen på polisen.se

 

Till toppen