Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Kom och träffa PKC i Västerås och Uppsala

Polisens kontaktcenter i region Mitt är ute och träffar medborgarna. Du har möjlighet att träffa dem i Västerås den 19 april och i Uppsala den 24 april.

När du ringer 114 14 till polisen för ärenden som inte är akuta kommer du till polisens kontaktcenter (PKC). Här kan du till exempel lämna ett tips, komma i kontakt med någon inom polisen eller anmäla ett brott. De har öppet för samtal dygnet runt.

PKC besökte ett regnigt Gävle i måndags. De parkerade en husbil på Stortorget, en plats där många människor rör sig. Många kom fram spontant och gav positiva återkopplingar på att de fanns på plats och några var nyfikna på vad de gjorde där.

- Vi är till för medborgarna och ska bidra till ökad trygghet och minskad brottslighet. Det är viktigt att åka ut och träffa medborgarna och höra vad de tycker. Deras erfarenheter och synpunkter är viktiga så att vi kan utveckla verksamheten och  leverera en ännu bättre service. De får nu också ett ansikte på rösten som svarar när de ringer, säger Susann Hamrin, chef för PKC i region Mitt.

Är du nyfiken på att veta mer om 114 14? Kom och träffa oss i:

• Västerås, Stora torget, onsdag 19 april kl. 10.00-15.00
• Uppsala, Stora torget, måndag 24 april kl. 10.00-15.00

Kom gärna förbi och träffa våra operatörer, ställ frågor, lämna synpunkter eller gör en anmälan!

Välkommen!

Till toppen