Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Krafttag mot vårdslös körning i Järva

En person kördes på av en mc-förare på Järvafältet den 3 april. Den påkörda skadades allvarligt och avled senare på sjukhus. Polisen intensifierar nu arbetet för att komma åt problemen med de som kör moped och motorcykel på ett vårdslöst sätt i Järva.

– När det gäller måndagens olycka söker vi vittnen och alla iakttagelser är just nu av stor betydelse. Den skedde i måndags eftermiddag vid Eggeby. Vi vill inte se fler olyckor och detta är ett stort problem som de boende ofta tar upp med oss, säger Thomas Sandin, förundersökningsledare i ärendet. 

De mopeder och motorcyklar som buskör i området är i majoriteten av fallen stulna och används ofta som färdmedel vid personrån, butiksrån och narkotikabrottslighet i Järvaområdet.

Polisen i Järva kommer att arbeta på flera sätt för att komma åt de som kör vårdslöst på motorcykel och moped i områdena. Det handlar dels om ökad närvaro genom att finnas ute på strategiska platser, dels genom spaning och offensiva ingripanden mot enskilda individer. Kontinuerligt under våren och sommaren kommer också mc-poliser att finnas i området och hjälpa till i arbetet.

– Vi kommer också att fortsätta vårt intensiva arbete efter stulna mopeder och motorcyklar i förråd och liknande. Här hoppas vi på många tips från allmänheten, säger insatsledare Per Undhammar.

– I alla kontakter vi har med boende i området kommer problemet med vårdslöst körande av mopeder och dylikt på gång- och cykelvägar upp. Det är ett stort problem som vi måste komma till rätta med. Vi har under lång tid prioriterat arbetet med aggressiv körning och arbetet mot det är ett av våra medborgarlöften, säger Christoffer Bohman, biträdande områdeschef Järva.

Till toppen