Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen arbetar brett

En person har gripits efter händelsen i centrala Stockholm på fredagen. Polisen arbetar utifrån att händelsen var ett terroristbrott.

Polisen bekräftar att fyra personer omkommit och 15 personer skadades när en lastbil körde rakt in i ett varuhus i centrala Stockholm på fredagseftermiddagen. Polisen gick under kvällen ut med en bild och eftersökte en person som sågs i anslutning till gärningsplatsen och en person greps sent på fredagskvällen.

– Personen som är gripen stämmer överens med signalementet och är särskilt intressant i utredningen. Vi vill fortsatt uppmana allmänheten att inte åka in till centrala Stockholm, om inte absolut nödvändigt, för att underlätta utredningsarbetet för polisen, säger Jan Evensson, biträdande kommenderingschef region Stockholm, som leder insatsen.

Polismyndigheten har ökat den yttre polisiära närvaron i samtliga regioner och har beslutat att införa gränskontroller för att säkerställa att en eventuell gärningsman inte kan lämna landet. Säpo och Polismyndigheten har ett nära samarbete. Polisarbetet fortsätter på bred front och med oförminskad styrka.

Till toppen