Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Rånserie i Söderort

Ett antal personrån har skett kring Kärrtorp och Johanneshov i Stockholm. Under ett av rånen knivhöggs en person i ryggen, vilket gör att brottet utreds som försök till mord.

– För närvarande utreder vi fyra ärenden från slutet av mars till början av april. Utgångspunkten är att det kan röra sig om samma gärningsmän. Det som gör att vi kopplar ihop dessa är tillvägagångssättet och till viss del även signalement på gärningsmännen. Vi utesluter inte att vi kan komma att ta med ytterligare ärenden i ett senare skede, säger gruppchefen för Grova brott i polisområde Syd, Daniel Edlund.

I samtliga fyra fall har målsägandena tvingats att ta ut pengar från en närliggande bankomat under knivhot. Slående är det oproportionerligt grova våldet som använts vid mordförsöket, då själva rånet redan var genomfört utan att målsäganden gjort motstånd.

Rånen har skett sena kvällar och nattetid då det varit relativt folktomma.

– Vår bedömning är att det inte finns någon anledning till att hålla sig inomhus, men om man är ute ensam på natten är det bra om man är lite extra vaksam. Kan man prata i telefon med någon kan det kännas som en extra trygghet, säger Edlund.

Tips eller iakttagelser som kan leda till att brotten klaras upp lämnas på telefonnummer 114 14.

Till toppen