Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Totalt 59 personer inblandade i svår olycka i Härjedalen

Ungdomar och vuxna från klass 8 i Ängskolan i Skene i Marks kommun befann sig på bussen.

Polisen kan bekräfta att personer avlidit i samband med olyckan. I nuläget kan polisen inte närmare redogöra för skadeläget i övrigt för de inblandade. Samtliga passagerare är omhändertagna och förda från olycksplatsen. De skadade är förda till sjukhus i Östersund, Falun, Mora, Uppsala och Hudiksvall. För övriga passagerare är uppsamlingsplats församlingshemmet i Sveg.

Anhöriga ska i första hand vända sig till Ängskolan där personal finns från skolan samt att kommunpolis finns på plats. Även kommunens POSOM-grupp har aktiverats. Anhöriga kan också ringa 114 14 talsvar 9.

Polisen i Borås har öppnat polisstationen i Kinna, dit anhöriga kan vända sig samt att kommunpolisen kommer att finnas tillgänglig på skolan för information.

Vägen vid olycksplatsen är helt avspärrad och initiala utredningsåtgärder pågår på platsen. Trafiken leds om via andra vägar genom Trafikverkets försorg.

Uppdatering 14:45

Polisens kontaktcenter som nås på telefon 114 14 har tekniska problem så tillvida att knappval 9 måste väljas direkt innan talsvaret startar, annars kommer man vidare till ordinarie talsvar.

Till toppen