Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Utredningen fortsätter trots erkännande

I förmiddags häktades den man som är misstänkt för terroristbrott genom mord vid Stockholms tingsrätt. Vid förhandlingen erkände mannen handlingen.

Polisutredningen fortsätter nu med oförminskad kraft. För en fällande dom krävs att gärningen kan bevisas.

Den andre mannen som suttit anhållen släpptes efter beslut av åklagaren men togs omedelbart i förvar då han sedan tidigare har ett utvisningsbeslut. Polismyndigheten har ingen ytterligare information att lämna i det ärendet.

Utredningen arbetar brett och drivs i ett första läge i nära samarbete mellan Nationella operativa avdelningen, NOA och polisregion Stockholm. Utredningen arbetar med att kartlägga vad mannen gjort och vem han haft kontakt med sedan han kom till Sverige. En viktig fråga att klarlägga är om han agerat ensam eller om det finns medgärningsmän som idag inte är kända.

– Utredningen går bra men är mycket omfattande. Vi planerar för att utredningen kan komma att pågå upp till ett år på grund av omfattningen. Nationella operativa avdelningen bedömer nu behovet av förstärkning av utredningskapaciteten. I ett första skede planeras ett resursuttag de kommande sex månaderna säger Anders Wretling, stf chef för Utredningsenheten på NOA.

Information till media

Polisen planerar inte att lämna någon ny pressinformation förrän tidigast under onsdagen med anledning av det misstänkta terrorbrottet. Skulle det komma att ändras kommer vi att meddela media det här på www.polisen.se

Endast akuta frågor besvaras efter kontorstid.

 

Till toppen