Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Vill du bli polisens volontär i Motala, Mjölby, Boxholm och Vadstena?

Vi söker dig som är över 18 år och som har demokratiska värderingar, är trygg i dig själv och har lätt att samarbeta med andra.

Volontärverksamhet kommer initialt att omfatta kommunerna Motala, Mjölby, Boxholm och Vadstena. Därför bjuder vi in till informationsträff där du får veta mer om vad det innebär att vara volontär, hur uttagningen går till och vilken utbildning du får.

Välkommen på informationsmöte om polisens volontärverksamhet som startar i lokalpolisområde Motala
Dag och tid: måndagen den 10 april kl. 18.00 – 19.00
Plats: Polisstationen Motala (Järnvägsparken 1)
Ingen föranmälan krävs.

Att vara volontär
Målet med volontärverksamheten är ett gemensamt engagemang mellan polisen och volontärerna. Närmare kontakt mellan polis och medborgare i närområdet kan bidra till ett tryggare samhälle med minskad brottslighet.

Volontärerna är inte anställda av Polisen och har inga andra befogenheter än övriga medborgare. Om ett brott begås ska volontären inte ingripa eller agera, men de fyller en viktig funktion som kan rapportera direkt till polisen. Volontärerna får sina uppdrag av Polisen och har tät kontakt med ansvarig polisanställd före, under och efter pågående uppdrag. Uppdragen genomförs oftast i grupp.

Exempel på uppdrag

  • Nattvandringar och andra trygghetssatsningar
  • Sprida information, till exempel mot langning och hur man skyddar sig mot inbrott
  • Bistå Polisen vid olika arrangemang
  • Vägleda brottsoffer, till exempel ge råd om hur de kan få hjälp

Om du vill bli volontär
Du som har fyllt 18 år och är intresserad av att bli volontär, och som inte har möjlighet att gå på informationsmötet, är välkommen att kontakta oss. Efter rekryteringsprocess och lämplighetsbedömning får du en kortare grundutbildning. Det är viktigt att du som volontär står för en demokratisk värdegrund och du får skriva under en överenskommelse där det bland annat framgår att du omfattas av sekretess och tystnadsplikt.

För ytterligare information kontakta:
Björn Folkesson
Volontärsamordnare
Polisregion öst
Tel. 070-5324563

Ansökan sker på ansökningsblankett som mailas till: volontar.ostergotland@polisen.se

Till toppen