Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

En person gripen för grovt vapenbrott

Under de senaste åren har antalet skjutningar ökat. Konflikter mellan olika nätverk/konstellationer är i många fall utlösande faktor. Ett intensivt arbete för att minska antalet illegala vapen pågår och under måndagen greps en person för grovt vapenbrott.

Skjutningarna äger rum i hela Stockholms län. Den senaste tiden har södra Stockholm haft ett flertal skjutningar, varav en med dödlig utgång. Det utreds om det finns ett samband mellan dessa skjutningar.

Med anledning av att antalet skjutningar har ökat intensifierar polisen ytterligare sitt arbete, både gällande utredningsåtgärder och operativa insatser. Detta för att öka lagföringen samt minska risken för kommande våldsbrott.

Riktade insatser genomförs för att bland annat beslagta illegala vapen samt för att lagföra gärningspersoner. Som ett resultat av detta intensifierade arbete greps en person under natten till måndag 21 augusti, misstänkt för bland annat grovt vapenbrott. Den personen är nu också anhållen.

Till toppen