Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Nu införs tidbokning av pass i Västerås

Från och med den 4 september behöver du som planerar att skaffa pass eller nationellt id-kort boka tid innan ditt besök. Det gäller enbart Västerås. Tiderna för bokning släpps på hemsidan den 21 augusti.

– Besöket kommer gå mycket snabbare framöver eftersom man har sin bokade tid och inte behöver vänta på passexpeditionen.  Med tidsbokning kan vi dessutom planera personalen efter hur tiderna ligger, flödet blir mer jämnt fördelat under arbetsdagen och man kan undvika de stora topparna, så vår personal kommer att få en bättre arbetsmiljö, berättar Jenny Freed, en av projektledarna för införandet.

Besöker du polisstationen i andra ärenden, t ex anmälan och hittegods, gäller fortfarande drop in med nummerlapp.

Så fungerar det

  • Du bokar tid via webbokningen. Boka tid för pass eller nationellt id-kort i Västerås.När du kommer till passexpeditionen anmäler du din ankomst vid ankomststolpen vid entrén.
  • Du måste registrera din ankomst senast fem minuter före din bokade tid.
  • Tänk på att det kan vara svårt att hitta parkering vid Västerås polishus, så var ute i god tid. 

Du kan i nuläget boka tid ca 60 dagar i förväg, men nya tider och återbud släpps kontinuerligt så besök sidan igen om du inte hittar någon tid som passar dig.

Har du inte tillgång till dator, eller om du av andra skäl har svårt att boka via hemsidan, går det också att boka tid via växeln, 114 14.

Drop in för att hämta passet

Finns det inget passhinder tar det normalt cirka fem arbetsdagar innan du kan hämta ditt pass. Du får ett meddelande när passet finns att hämta. Du behöver inte boka tid för att hämta passet eller det nationella id-kortet.

Drop in för provisoriska pass

För provisoriska pass gäller fortfarande drop in och då förekommer väntetider.

Tidbokningen gäller Västerås

Tidbokningen är ett pilotprojekt vid passexpeditionen i Västerås. I Sala, Fagersta och Köping gäller för närvarande drop in. Fler orter kommer att införa tidbokning under hösten och målet är att tidbokningen ska finnas vid samtliga passexpeditioner framöver.

Till toppen