Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Oregistrerade trafikföreskrifter påverkade polisens hastighetskontroller

Värnamo kommun tog under våren 2016 beslut om nya lokala trafikföreskrifter. Det har nu visat sig att föreskrifterna inte varit registrerade av kommunen när polisen genomfört sina hastighetskontroller.

Under våren 2016 antog Värnamo kommun en hastighetsplan där de bland annat sänkte hastigheten på vissa sträckor i Rydaholm, Bor, Horda, Forsheda och Bredaryd. Hastighetsbegränsningar regleras i lokala trafikföreskrifter och för att de ska gälla måste kommunen registrera föreskrifterna hos Transportstyrelsen. Det har nu upptäckts att denna registrering inte skett. 

Polisen har under perioden genomfört hastighetskontroller på aktuella vägsträckor enligt de nya lokala trafikföreskrifterna med sänkta hastighetsbegränsningar. Föreskrifter som det nu har visat sig inte börjat gälla.

  - När detta upptäcktes påbörjade vi direkt ett arbete med att gå igenom samtliga underlag från trafikkontroller på aktuella vägsträckor, sedan maj 2016. Vi har börjat ta kontakta de personer som blivit rapporterade enligt de nya hastighetsbestämmelserna, säger Håkan Boberg, lokalpolisområdeschef i Värnamo.

Kommunen har nu registrerat de nya föreskrifterna hos Transportstyrelsen.

Läs mer på Värnamo kommuns hemsida


 

Till toppen