Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polis attackerad på Södermalm

En polis blev idag attackerad av en person i Björns trädgård på Södermalm och fick åka ambulans till sjukhus. En person är gripen i samband med detta och en förundersökning om försök till mord är inledd.

Det var idag, torsdag 31 augusti klockan 10.42, som det kom larm om en skadad polis i Björns trädgård, bredvid Medborgarplatsen på Södermalm.

I nuläget ser det ut som ett oprovocerat angrepp där en person gett sig på en polis och stuckit honom med ett vasst föremål. En person greps omgående i samband med detta och den skadade polisen fördes till sjukhus med ambulans.

Flera patruller anlände till platsen för att prata med de vittnen som fanns, men också för att jobba trygghetsskapande. Polisen kommer att ha fortsatt förstärkt resurs på plats av samma anledning.

En förundersökning om försök till mord är inledd. Frågor om motiv med mera är en del av förundersökningen och är för tidigt att spekulera i.

Den skadade polismannen har blivit omhändertagen på sjukhus och enligt uppgift har han också nu fått lämna sjukhuset. Hans anhöriga är underrättade och krisstöd finns för berörd personal.

Frågor från media hänvisas till 010 56 902 16.

Till toppen