Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen i Halland söker volontärer

Är du en person som vill bidra till samhället och skapa förändring? Och vill du bli volontär för polisen i Kungsbacka eller Varberg? I så fall ska du komma till något av våra informationsmöten under september.

Linda Edman, områdespolis i Varberg och Ann Rönnäng, kommunpolis i Kungsbacka söker nu fler volontärer till sina områden. Foto: Madelene Hannah.

Polisens volontärsuppdrag handlar om att skapa trygghet och förebygga brott. Volontärerna är ett komplement för polisen i det trygghetsskapande arbetet. De ska finnas ute i samhället och utgöra en länk mellan allmänheten och polisen under såväl dagtid som kvällstid. Polisen i Halland har haft volontärer sedan våren 2013 – nu är det tid att rekrytera fler i Kungsbacka och Varberg.

Vi söker dig …

– som har tid och engagemang att skapa trygghet för andra
– som vill bidra till samhället och skapa förändring
– som har demokratiska värderinger och värnar om allas lika värde
– som vill vara med och skapa förståelse för polisens arbete
– som trivs i sociala sammanhang
– som har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra
– som vill utvecklas som person
– som vill stärka dina meriter och kunskaper

Informationsträffar i september

För att få verka som volontär ska du ha deltagit på en informationsträff och gjort intresseanmälan. Efter intresseanmälan genomförs intervju och säkerhetsprövning och om du blir godkänd får du delta i volontärsutbildningen som anordnas av Polismyndigheten. Två informationsträffar är planerade i höst och de kräver anmälan:

  • Tisdag 12 september klockan 18.00–19.30 på Varbergs polisstation, anmälan till Linda Edman linda.edman@polisen.se
  • Torsdag 14 september klockan 18.00–19.30 på Kungsbacka polisstation, anmälan till Ann Rönnäng ann.ronnang@polisen.se

Utbildning i december

Utbildningen kommer att ske gemensamt för de båda lokalpolisområdena Kungsbacka och Varberg och är planerade till de två första lördagarna i december. Utbildningen innefattar föreläsningar i lag och rätt, beteende och kommunikation, trygghetsfrågor och brottsförebyggande frågor samt sekretess. I Halland får du också en grundkurs i HLR. Efter fullgjord utbildning och deltagande vid båda utbildningsdagarna är du färdig volontär och redo för att ta uppdrag.

Det här kan bli ditt uppdrag som volontär:

  • Röra dig i centrummiljö och ge brottsförebyggande information om fickstölder och andra brott.
  • Nattvandringar och andra trygghetssatsningar tillsammans med polisen.
  • Medverka vid större evenemang för att verka trygghetsskapande.
  • Hjälpa polisen med informationskampanjer om till exempel langning, bostadsinbrott och bedrägeri.
  • Delta vid medborgardialoger och andra sammanhang.

Polisen och kommunerna har ett gemensamt intresse av att öka tryggheten i samhället därför sker arbetet med polisens volontärverksamhet i nära kontakt med kommunerna.

Som volontär hos polisen är du försäkrad under uppdragen via Kammarkollegiet. Uppdragen sker helt på ideell basis – det utgår ingen ersättning. Du ska ha fyllt 18 år.

Har du frågor om uppdraget som volontär inom polisen är du välkommen att höra av dig till Linda Edman, linda.edman@polisen.se eller Ann Rönnäng, ann.ronnang@polisen.se

Polisens volontärer

Till toppen